První letošní vítězství!

12.09.2021 20:59

V sobotním odpoledni se podávalo z hlediska domácího fanouška Dietos lahodné fotbalové menu, když Šumperk vyhlásil hon na lišku, kterou tým Tábora hrdě nosí ve znaku. A že to myslí hostitelé vážně začali dokazovat od úvodních minut. Drtivý nástup během první čtvrtiny resultoval v zásilku čtyř touchdownů o které se postupně podělilo trio Kupka, Dus a Staníček. Nejvíce se činil prvně jmenovaný, který si připsal hned dva šestibodové zářezy po přihrávkách od quarterbacka Kolaříka, ten ještě po 33 yardové přihrávce prodloužil úspěšnost receivera Duse, který druhé utkání po sobě dokázal zachytit touchdown. Dietos se v útoku dokázali prosazovat a získávat cenné yardy stejně jako proti Greenraiders, ovšem tentokrát s notně zvýšenou bodovou produktivitou. Od začátku se velmi dobře jevila i dvojice runningbacků Křenek a Sisli. Ovšem zahraniční akvizice v šumperském dresu Umur Sisli musela pro zranění v průběhu utkání odstoupit a po jeho absenci v minulém utkání se začíná zdát, že slabší tělesná schránka bude achillovou patou tohoto tureckého expresu.

Když pak v závěru první čtvrtiny přidala ruku k dílu i obrana, když linebacker Pavel Staníček zachytil interception, který stihnul vrátit do endzóny hostů, tak to s Foxes vypadalo na ručník. Ti sice dokázali přihrávkami nacházet skuliny v obraně, ale většího úspěchu nezaznamenali. Nejvíce aktivním z tohoto pohledu byla ‘‘liška‘‘ Jan Uksa a obranu Šumperka pak ještě běhy lehce provětrával runningback Škerko. Po vydatném bodovém nášupu v průběhu první části pak Dietos trošku ubrali z nastaveného standardu a ve druhé části stihnul podruhé v utkání zanést své jméno do statistik Dus. Do kabin se tak šlo za stavu 35:0 pro domácí.

Druhá půle tak tedy začala již s pravidlem mercy rule a čas běžel bez zastavení s jasným cílem co nejbližšího konce. Šumperský útok se snažil ještě rozveselit publikum a důležité zisky v podobě prvních downů se mu dařili také zásluhou widereceivera Matěje Vrážela, kterému sice nebylo dopřáno propsat se do zápasových statistik, ale jeho kolega Kupka nabídnutou šancí neodmítnul a v závěru utkání stihnul dokonat hattrick, když si vyskočil na přihrávku do koncové zóny. Sice byl ještě po dopadu trošku otřesen, ale to mu nezkazilo možnost těšit se z hlediska osobních statistik pro něj povedeného zápasu. Za zmínku také stojí dva interceptiony, které si připsal Jan Šmíd a úspěšnost v potvrzení extra pointů Křenka, který se nemýlil ani jednou.

Dietos se tedy před cestou do Plzně naladili vítězně, ale už příští víkend budou čelit nesmírně těžkému soupeři v podobě místních Patriots a do utkání rozhodně nepůjdou jako favorit.

Autor: mik, Foto: Lukáš Ospálek