Podzimní nábory na sezónu 2024 startují!

01.10.2023 20:31

Nepovedená loňská sezóna je zapomenuta a klub amerického fotbalu Šumperk Dietos už naplno začíná s přípravou pro další ročník. A k tomu neodmyslitelně patří také náborová činnost vedoucí k rozšíření členské základny, jelikož právě úzký hráčský kádr je jednou z Achillových pat šumperského celku.

Od října do listopadu 2023 budou probíhat náborové tréninky pod pečlivou přípravou a dozorem hlavního trenéra Jana Kolaříka, který se na nově příchozí zájemce těší a doplňuje: ,,Velmi rád bych na všechny zájemce apeloval, že opravdu se nemusí nikdo obávat zúčastnit náborů, ať již má fyzickou konstituci jakoukoliv. Zejména pak také cílíme na velké silné postavy, protože právě nedostatek takto stavěných hráčů nás trápí několik let. Na druhou stranu, ale přivítáme jakéhokoliv správně zapáleného jedince.‘‘

Dietos oproti zvyklostem z minulosti začínají zostra, když na startu náborů nabízejí zájemcům na výběr ze dvou termínů ve dnech 6.10. (17-19 hod.) a 7.10. (10-12 hod.). Tiskový mluvčí klubu Milan Kolařík k tomu dodává: ,,Na základě historických zkušeností víme, že u každého je to s časovou dostupností individuální, a proto hned na startu dáváme každému zájemci možnost vybrat si z daného termínu, který mu bude co nejlépe vyhovovat. Je ale nutné upozornit, že takto tomu bude opravdu jen teď na začátku a pak už budou náborové tréninky probíhat 1x týdně.‘‘

Sraz je vždy 15 minut před oficiálním startem tréninku v zadní části areálu Tyršova stadionu u hřiště s umělou trávou. Trénink proběhne venku na přírodní či umělé trávě a je zapotřebí být připraven ve sportovním oblečení, obuv v podobě kopaček, ale i běžná sportovní obuv není problémem. Rozhodně by také zájemci neměli zapomenout na pitný režim v podobě dostatečného množství tekutin. Všem příchozím vysvětlíme základní fotbalové dovednosti a cvičeními je provedou licencovaní trenéři.

Klub doporučuje, aby potenciální zájemci sledovali, jak webové stránky klubu, tak především sociální sítě v podobě Facebooku či Instagramu, případné otázky a další informace klub sdělí prostřednictvím oficiálního emailu, telefonicky nebo také zanecháním vzkazu na facebookové stránce.

Autor: mik, Foto: Šumperk Dietos