Po dvou letech přivítáme Mladou Boleslav

31.08.2021 19:34

Po delší pauze, kdy si šumperští hráči museli z důvodu vysoké absence zranění ze zápasu s Třincem odložit utkání v Plzni, vyběhnou k dalšímu druholigovému klání opět na domácí půdě.

Jejich vyzyvatelem bude tým Mladé Boleslavi Greenraiders, kteří si v minulém ligovém kole smlsli na soupeři z Trutnova, kterého deklasovali v poměru 55:0. Přijedou tedy notně pozitivně naladěni a s chutí odčinit Dietos porážku z posledního střetnutí v roce 2019, kdy na Tyršově stadionu po statečném boji podlehli domácím výsledkem 42:14. Boleslav nemusí do Šumperka přijíždět ve špatném rozmaru už z toho důvodu, že proti silnému Třinci dokázala ve svém premiérovém vystoupení držet krok do poločasu utkání. Až horší druhá půle je odsoudila k prohře. Oproti tomu Dietos měli start do ročníku velmi rozpačitý, když hlavně díky neproduktivnímu útoku neměli nárok stejnému soupeři jakkoliv vzdorovat. To už je ovšem minulost a v sobotním odpoledni se postaví soupeři, na kterého si mohou věřit a rozhodně nevstupují do utkání jako outsider. Dle všeho by se mělo jednat o vyrovnanou bitvu, a tudíž by na příchozí diváky mohl čekat zajímavý duel.

Pro Šumperk bude duel prubířským kamenem, který jim ukáže, jaké ambice mohou v letošní sezóně mít. V opačném případě v podobě úspěchu Greenraiders by se hostující celek vyhoupnul na bilanci dvou výher, které by jim vzhledem k jejich dalšímu rozlosování mohla otevřít cestu za výrazným úspěchem v druholigové premiéře.

Diváci, kteří se rozhodnou zúčastnit sobotního klání osobně by měli mít na paměti, že bude zapotřebí dodržovat covidová pravidla určená pro akce tohoto typu.

Diváci musí mít v areálu respirátory, bez ohledu na vzdálenost k jiné osobě. Před vstupem do areálu musí diváci doložit jednu z těchto nutných podmínek: negativní PCR test (ne starší 7 dnů), negativní POC test (provedený na odběrovém místě a ne starší než 72 hodin), negativní antigenní samotest na místě, očkování alespoň 14 dnů od 2. dávky (u očkování Janssen alespoň 14 dnů od dávky), prodělání covidu (za podmínky, že již skončila izolace současně od prvního pozitivního testu uplynulo maximálně 180 dní).

,,Po neúspěchu s třineckými Sharks máme hodně co napravovat. Zvláště pak poté, kdy jsme z důvodu početné marodky museli přeložit venkovní utkání s Plzní. Pevně věřím tomu, že zápas se bude odvíjet ve zcela jiném tempu a průběhu, než naše domácí druholigová premiéra. A hned další víkend nás pak čeká střet s Táborem, tudíž hodně náročných čtrnáct dní, které mohou z našeho pohledu určit vývoj zbytku sezóny. Kluci ovšem nechají na hřišti maximum a zabojují o vítězství, co to půjde,‘‘ zve zástupce klubu Milan Kolařík.

Autor: mik, Foto: Miroslav Pergl / DENÍK