Jsou známi držitelé letošních klubových cen!

29.10.2021 19:33

O uplynulém víkendu byla z pohledu Šumperk Dietos udělána tečka za druholigovým ročníkem 2021, když na tradičním posezónním večeru byly uděleny ceny v rámci klubu dle jednotlivých kategorií, které jsou již několik let neměnné.

Nejlepším hráčem útoku byl dle hlasů svých spoluhráčů zvolen běžecký dynamit s nevyčerpatelným fyzickým fondem Lukáš Křenek. Jeho zápal a vášeň pro hru, kdy téměř celý soutěžní ročník musel odtáhnout na pozici runnigbacka téměř sám jej poslalo na samotný vrchol. Mnohokrát útok z jeho naběhaných yardů těžil a mohl se opřít o jeho stabilní výkony. Škoda jen, že oceněný se nemohl z pracovních povinností zúčastnit předání, alei tak si našel chvíli, aby se podělil o jeho dojem z vítězství: ,,Nesmírně si oceněním vážím a jsem opravdu velmi překvapen, jelikož vzhledem k tomu, že mnoho hráčů muselo alternovat jak v útoku, tak obraně, tak mohl z mého hlediska vyhrát kdokoliv jiný. Musím taky poděkovat všem klukům, kteří mi dali důvěru a dovolili mi zvítězit,‘‘ dodal lehce dojatý Lukáš.

Cenu pro nejlepšího obránce si vysloužil tichý, ale spolehlivý linebacker Pavel Staníček, který se v letošním roce stal specialistou na sběr interceptionů. Pavel možná nepatří na své pozici mezi hráče, kterého by si na první dobrou hned každý všimnul, ale svoji poctivou hrou a plněním taktických pokynů je nedocenitelný. I to byly zřejmě parametry, které z něj pro rok 2021 udělali toho nejlepšího hráče defenzivních řad. ,,Ocenění pro mě znamená osobní úspěch ve který jsem před dvěma roky, kdy jsem s fotbalem začínal, ani nedoufal. Hodně si jí vážím, protože mě zvolili týmový kolegové a osobně musím přiznat, že v některých herních činnostech sám vím, že mám ještě rezervy a jsem si vědom, že prostor pro zlepšení tu je. Zároveň bych chtěl poděkovat celému týmu, trenérům a všem, kteří se na letošní sezóně Dietos podíleli. Byla to velká zkušenost hrát proti týmům jako Pardubice či Plzeň, zvláště pak měsíc říjen, kdy jsme hráli téměř každý víkend si nám myslím dal mnohé a pomohlo nám to k ještě větší soudržnosti a výkonům, kdy jsme se dostali do za mě skvělého herního tempa. Hodně hráčů mělo možnost vyzkoušet si na hřišti pozice, které primárně netrénovali, ale i přesto nebyli při hře do počtu,‘‘ dodává skromný, ale nesmírně týmový hráč.

Souboj o nováčka roku, pro sebe urval defenzivní end Petr Krobot, které po celý rok zdobila příkladná tréninková docházka a v sezóně stihl odehrát všech šest utkání. Jeho zvolení určitě není překvapením, ale na druhou stranu nelze zapomenout ani jeho kolegy nováčky, kteří mu byli zdatnou konkurencí. Ovšem vyhrát může jen jeden a tím je pro letošek právě Petr, který svůj úspěch okomentoval následovně: ,,Udělení nováčka roku je pro mě překvapením. Konkurence v této kategorii nebyla široká, ale o to více silná. Ceny si cením a jen doufám, že v příštím roce se bude o cenu za nováčka roku ucházet daleko více hráčů!‘‘

Ta možná nejváženějším cena tzv. MVP za nejužitečnějšího hráče, která je jedinou u které volí pouze užší vedení klubu, bylo vyrovnané a vedli se dlouhé debaty o tom, komu nakonec do vitríny připadne. Ze všech adeptů nakonec vykrystalizovalo jméno dlouholetým fanouškům velmi dobře známé, když si ocenění z rukou předsedy klubu převzal Jan Šmíd,,Ocenění si vážím a každou sezóny jsem se vždy snažil odehrát jak nejlépe umím. Bohužel vždy mě zranění poslalo zpět na střídačku dříve, než stačilo zaznít poslední písknutí. Tento rok jsem zcela vážně uvažoval o tom, že ukončím kariéru, čímž jsem se netajil. Nicméně po debatě s Honzou Kolaříkem jsem se ještě rozhodnul naskočit. Snažil jsem se všem hráčům, jak v zápase, tak na tréninku předat své herní zkušenosti, kterých po patnácti letech u amerického fotbalu mám. Doufám, že jsem jim předal maximum, co jsem mohl. Moc děkuji rodině za podporu k návratu a taktéž děkuji všem hráčům společně s vedením klubu za cenu, kterou jsem obdržel.‘‘

Autor: mik, Foto: Šumperk Dietos