Dietos naplnili roli favorita a končí sezónu výhrou!

12.10.2021 20:06

Bez potíží zvládli Dietos své poslední utkání ročníku, když proti domácím Rangers v čele s loučícími se klubovými legendami dokázali jednoznačně zvítězit v poměru 40:0.

Už od úvodního výkopu bylo znát, že Šumperk nehodlá ponechat nic náhodě a začal vytrvale bušit do defenzívy žluto-modrých, kteří jen těžko zastavovali útočné akce hostů. První touchdown na sebe nedal dlouho čekat, když elitní zbraň v podobě Lukáše Křenka vystřelila poprvé a rázem byl hostující celek ve vedení. Po úspěšném extra pointu byl stav 7:0. Trutnov oproti minulým střetnutím v posledních letech působil zlepšeným dojmem v útočné činnosti, ale prosadit se nedokázal i díky dobře hrající obraně Dietos. Ta ovšem v některých momentech působila poněkud ztěžklým dojmem a rozhýbat ji musela také domluva od hrajícího trenéra Kolaříka. Ten společně se svými spoluhráči z útoku sice lacině odevzdal míč v podobě interceptionu, ale nějak zásadněji jej to nemuselo mrzet, protože ve druhé čtvrtině šumperští rozjeli salvu, kdy v postupných intervalech zasazovali Rangers jeden touchdown za druhým. Aktivní byl zvláště Pavel Kupka, který ze spolupráce se svým rozehrávačem vytěžil dva touchdowny. Pouze jednou byl následný kop zblokován a průběžný stav tak byl 20.0. V tu dobu už se zdálo, že pro Trutnov bude těžké najít protizbraň a pustit se do bodových hodů. Ba co víc, ještě utrpěli ztrátu v útočných řadách, když jeden z domácích borců musel z utkání odstoupit pro nepříjemné zranění kolene. I tak ale několikrát dokázal útok Rangers zazlobit a získat první down. Šumperská obrana to ale zvládla a držela soupeře na dostatečnou vzdálenost od endzóny. Teču za první polovinou utkání pak udělal opět velmi dobře hrající Matěj Vrážel a šlo se tak do kabin při skóre 26:0.

Ve třetí čtvrtině si pak spravil chuť Jaroslav Dus, kterému předchozí radost ze skórování při interceptionu a běhu téměř přes celé hřiště zkazil faul spoluhráče. Ovšem v opačné roli útočníka už měl štěstí více a vše bylo nakloněno k tomu, aby 16 yardovou přihrávku proměnil v touchdown. S notným čichem na blokování přihrávek či ještě lépe zachycení interceptionu se znovu prezentoval Pavel Staníček, který nejen, že si připsal rovné dva zářezy na pažbu v této disciplíně, ale ještě navíc dokázal jeden z nich přetavit v 43 yardový úprk rovnou do endzónyRangers znamenající nic jiného, než touchdown! Dobrou práci opět odvedli i hráči na obou stranách jak defenzivní, tak ofenzivní linie, když museli opět naskakovat v rotaci a jednotlivě se střídat i přes to, že jejich primární pozice byla zcela jiná. Nejblíže skórování byl Trutnov v samotném závěru, ale Dietos nechtěli dopustit to, aby inkasovali a urputně ubránili čisté konto, což se jim podařilo.

Téměř se tedy šumperským barvám nedá v tomto utkání vytknout a Dietostak potvrdili papírové předpoklady a druhá výhra v sezóně jim zajistila celkové páté místo v konečné tabulce při bilanci 2-4 a skóre 101:139.

Odkaz na fotogalerii z objektivu Lukáše Ospálka naleznete zde.

Autor: mik